1 kg jautienos (be kaulų),
1 kg bulvių,
3-4 svogūnai,
6 česnakų skiltelės,
saldžioji paprika,
pomidoras,
100 g lašinių,
3 šaukštai saldžiųjų paprikų miltelių,
kmynų,
4 šaukštai miltų,
kiaušinis,
druskos,
krapų,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Supjaustykite lašinius mažais gabaliukais ir pakepkite puode maždaug minutę ant vidutinės ugnies, tada suberkite susmulkintus svogūnus ir pakepkite, kol įgis gražią auksinę spalvą. Sumažinkite ugnį, įdėkite smulkintų česnakų ir troškinkite dar minutę. Mėsą supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais ir sudėkite į puodą.
Įberkite maltų juodųjų paprikų ir kmynų. Viską užpilkite puse stiklinės vandens ir ant vidutinės ugnies troškinkite 30 minučių kartais pamaišydami Bulves ir papriką nuvalykite ir supjaustykite mažais kubeliais (maždaug 1x1 cm). Sudėkite ant mėsos, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 10 minučių.
Tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytą pomidorą, įpilkite tiek vandens, kad apsemtų produktus, ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 15 minučių. Tuo metu padarykite kukuliukus. Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį, įberkite druskos, smulkintų česnakų bei krapų ir užmaišykite standžią tešlą.
Sudrėkinkite rankas vandeniu ir iš tešlos formuokite nedidelius (kiek didesnius nei nago dydžio) kukuliukus. Juos sudėkite į guliašą. Virkite dar 3-4 minutes.