Pagrindui:
200 g trapios tešlos sausainių,
50 g sviesto,
šaukštas cukraus.
Tortui:
200 g žaliųjų vynuogių,
200 g raudonųjų vynuogių,
500 g maskarponės,
300 g rikotos,
50 g cukraus,
šaukštas vanilės ekstrakto,
citrina,
miltelinio cukraus papuošti.
GAMINIMAS:
Sausainius sutrupinkite. Tada sumaišykite su lydytu sviestu ir cukrumi. Tortui skirtą indą ištepkite sviestu. Į jį sudėkite sausainių mišinį ir kepkite apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių temperatūros. Paskui atvėsinkite.
Sūrius sumaišykite. Tada pamažu suberkite cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir iš citrinos išspaustas sultis. Galima įtarkuoti citrinos žievelės. Gautą masę sudėkite ant pagrindo, viršų papuoškite vynuogėmis ir laikykite šaldytuve apie 2 val. Patiekite apibarsčius milteliniu cukrumi.