400 g žirnių,
700 g maltos kiaulienos,
morka,
svogūnas,
2 kiaušiniai,
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Žirnius mirkykite per naktį. Kitą dieną išvirkite, pagardinę druska. Paruoškite įdarą: svogūną ir morką nuvalykite, susmulkinkite ir pakepkite kartu su mėsa, įbėrę druskos ir pipirų. Žirnius sumalkite, įberkite džiūvėsėlių, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Iš žirnių masės formuokite kotletukus su mėsos ir daržovių įdaru. Kotletus pamirkykite kiaušinio plakinyje, apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių po 5 minutes.