Stiklinė žirnių,
2 svogūnai,
2 morkos,
50 g aliejaus,
kvapiųjų pipirų,
kalendrų,
druskos,
20 g pistacijų,
žalumynų,
2 česnakų skiltelės.
GAMINIMAS:
Žirnius nuplaukite ir mirkykite per naktį. Ryte juos dar kartą nuplaukite, užpilkite 2 stiklinėmis vandens, užvirkite, nugriebkite putas, įdėkite stambiai supjaustytą svogūną ir gabaliukais supjaustytą morką, pagardinkite druska.
Kitą morką stambiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais, česnakus - griežinėliais, apkepkite su aliejumi, pagardinkite prieskoniais. Išvirusius žirnius ir daržoves sutrinkite iki vienalytės masės, suverskite apkeptas daržoves, peiliu sukapotus riešutus, žalumynus ir išmaišykite.
Prie šio pašteto puikiai dera šviežių daržovių salotos, galima jį valgyti ir vieną. Be to, tai nuostabus pyragėlių įdaras.