Žirnių sriuba su mėsa receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žirnių sriuba su mėsa


INGREDIENTAI:

500 g žirnių,
100 g kumpio,
rūkytų kiaulienos šonkaulių,
5-6 bulvės,
3 česnakų skiltelės,
3-4 šaukštai garstyčių,
šaukštas aliejaus,
po ryšelį krapų ir
petražolių,
svogūnas,
morka,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Žirnius nuplaukite, užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir palikite 3-4 valandoms. Šonkaulius sukapokite, sudėkite į puodą ir virkite 1-1.5 valandos, kol mėsa pradės atsiskirti nuo kaulų. Svogūną, morką ir bulves nuvalykite, svogūną ir morką supjaustykite smulkiais kubeliais, bulves - stambesniais.

Mėsos sultinį nukoškite ir supilkite į puodą.Mėsą nuimkite nuo kaulų ir sudėkite į dubenį. Į sultinį suberkite žirnius ir virkite 30 minučių. Po to sudėkite bulves ir pavirkite 20 minučių ant vidutinės ugnies. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite svogūnus bei morkas, kol įgis gražią auksinę spalvą.

Sudėkite juos į puodą ir virkite 10 minučių. Likus 3-5 minutėms iki virimo pabaigos įdėkite garstyčių, druskos, pipirų, sudėkite mėsą. Žalumynus nuplaukite ir susmulkinkite. Česnakus nuvalykite ir smulkiai sukapokite.

Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus, kumpį ir žalumynus sudėkite į sriubą, pakaitinkite 1-2 minutes, nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 30 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668