Ypatingai sūdyta skumbrė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ypatingai sūdyta skumbrė


INGREDIENTAI:

Šaldyta skumbrė,
30 g (kupinas šaukštas) druskos,
2 skiltelės česnako,
2 stambūs lauro lapai,
maltų juodųjų arba pipirų.


GAMINIMAS:

Skumbrę nuplaukite, nupjaukite galvą, uodegą, pelekus. Išvalykite vidurius. Tuomet dar kartą perplaukite, išimkite kaulus, pasūdykite. Druskos ir žuvies santykis turi būti maždaug 1:10, t.y. 400 g filė reikia imti 40 g druskos. Turimą kiekį druskos padalykite į 4 maždaug lygias dalis ir pasūdykite žuvį: vieno filė gabaliuko odą pabarstykite druska (1/4 druskos) ir oda žemyn dėkite į indą, kuriame sūdysite žuvį.

Tuomet druska apibarstykite žuvies mėsą (dar 1/4 druskos) ir antrąjį filė gabaliuką uždėkite žemyn ant pirmojo, o likusia druska apibarstykite odą.Indą uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 12-15 val., kad pasisūdytų. Ryte, ištraukę žuvį, pastebėsite, kad ant jos dar likę neištirpusios druskos, todėl filė trumpai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu - kad tik nusiplautų druskos perteklius.

Žuvį padėkite ant popierinio rankšluoščio (arba į kiaurasamtį), kad apdžiūtų, ir paruoškite prieskonius. Česnakų skilteles smulkiai supjaustykite, sumaišykite su sutrupintais laurų lapais ir pipirais ir įtrinkite žuvį. Kiekvieną filė gabaliuką susukite į maišelį arba maistinę plėvelę ir kelioms valandoms įdėkite į šaldiklį, kad gerai sušaltų.

Sušalusią skumbrę ištraukite ir aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Palaukite, kol atšils, ir valgykite su bulvėmis, duona, žalumynais arba kaip mėgstate.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668