75 ml grietinėlės(35 proc.),
75 ml vandens,
5 g sausų mielių,
3 šaukštų "Dansukker" šviesiojo sirupo,
210 g miltų,
50 g tarkuotų morkų,
50 g tarkuotų cukinijų,
50 g tarkuotų moliūgų,
druskos.
GAMINIMAS:
Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį suberkite sausas mieles ir cukrų. Maišykite, kol ištirps. Į dubenį sudėkite smulkiai tarkuotas morkas, cukinijas ir moliūgus. Suberkite miltus, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Į gautą masę nuolat maišydami po truputį supilkite vandens ir grietinėlės mišinį.
Užminkykite tešlą. Tešlą pastatykite šiltai ir palikite kilti apie valandą. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio duoneles, leiskite joms dar truputį pakilti ir dėkite kepti. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 10-12 min.