Egzotiškos salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Egzotiškos salotos


INGREDIENTAI:

Salotoms:
400 g salotų lapų,
20 g kiaulienos šoninės,
100 g šviežių arba džiovintų figų,
120 g mėlynojo sūrio,
20 g graikinių riešutų,
alyvuogių aliejaus kepti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Padažui:
2 skiltelės česnako,
60 ml balzaminio acto,
30 ml apelsinų sulčių,
2 šaukštai cukraus.


GAMINIMAS:

Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Paskui sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite.

Figas ir keptą šoninę susmulkinkite. Sūrį sutrupinkite. Riešutus perpjaukite pusiau. Visus salotoms skirtus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite prieskoniais. Česnako skilteles susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 3 min.

Tada supilkite actą, sultis, suberkite cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Gautu padažu apšlakstykite salotas, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668