Šokoladinis vyšnių tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokoladinis vyšnių tortas


INGREDIENTAI:

Biskvitui:
160 g sviesto,
75 g kakavos,
200 g grietinės,
2 kiaušiniai,
170 g cukraus,
230 g miltų,
5 g kepimo miltelių,
100 g šaldytų vyšnių papuošti,
50 g džiovintų vyšnių papuošti,
druskos pagal skonį.

Vyšnių įdarui:
300 g vyšnių uogienės,
50 g juodojo šokolado,
20 ml pieno.

Svieto įdarui:
70 g sviesto,
50 g juodojo šokolado.

Glajui:
100 g juodojo šokolado,
30 g sviesto,
30 ml riebios grietinėlės.


GAMINIMAS:

Sviestą išlydykite, sumaišykite su kakava ir grietine. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, pagardinkite druska ir išplakite. Abi mases sumaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į tešlą, išmaišykite, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepkite 30-35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.

Šokoladą išlydykite, sumaišykite su pienu ir vyšnių uogiene. Sviesto įdarui skirtą šokoladą sumaišykite su sviestu ir išlydykite. Glajui skirtą šokoladą sumaišykite su sviestu ir išlydykite. Tuomet supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.

Biskvitą supjaustykite 15 cm storio lakštais. Juos sluoksniuokite pertepant vyšnių ir sviesto įdarais. Viršutinį sluoksnį padenkite glajumi. Tortą papuoškite vyšniomis ir laikykite šaldytuve apie 2 val. Galima patiekti papuošus mėtų lapais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668