Saldi rabarbarų sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Saldi rabarbarų sriuba


INGREDIENTAI:

1 kg rabarbarų,
100 g cukraus,
vanilės lazdelė.

Kukuliams:
500 g vanilinių ledų,
100 g migdolų,
100 g lazdynų riešutų,
4 šaukštai cukraus.


GAMINIMAS:

3-4 rabarbarų lapkočius perpjaukite išilgai ir supjaustykite 3 cm ilgio gabaliukais. Dideliame puode užvirinkite 2 l vandens, suberkite cukrų, sumeskite paruoštus rabarbarų gabaliukus ir virkite 2 min. Išgriebkite ir palikite ataušti.

Likusius rabarbarus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sumeskite į verdantį skystį. Įdėkite vanilės lazdelę ir virkite 30 min. Pertrinkite per sietelį ir palikite ataušti. Vanilės lazdelę smulkiai supjaustykite ir sumeskite atgal į sriubą. Sudėkite atskirai virtus rabarbarų gabaliukus.

Paruoškite kukulius: migdolus ir riešutus nuplikykite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Sausoje keptuvėje ištirpinkite cukrų ir visą laiką maišant suberkite riešutų bei migdolų trupinius. Kaitinkite apie 1 min. Karštą masę plonučiu sluoksneliu paskleiskite ant sviestu patepto kepimo popieriaus.

Kai sustings, sukapokite aštriu peiliu ir suberkite į dubenėlį. Šiuose trupinėliuose pavoliokite kiekvieną šaukšteliu pakabintą ledų rutuliuką. Iki patiekiant kukulius laikykite šaldymo kameroje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668