Lazanijai:
500 g faršo,
250 ml natūralaus daržovių sultinio,
pakuotė lazanijos lakštų,
100 g pievagrybių,
raudonasis svogūnas,
500 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
15 g pomidorų pastos,
2 česnako skiltelės,
šaukštas aliejaus.
Padažui:
600 ml pieno,
150 g parmezano,
20 g sviesto,
20 g miltų.
GAMINIMAS:
Česnakus ir svogūną nulupkite, sukapokite. Karštame aliejuje ant mažos liepsnos pirmiausia pakepinkite svogūnus, o, padidinus ugnį, suberkite ir česnakus. Kai gardžiai pakvips, sukrėskite faršą, sumažinkite kaitrą ir kepkite tol, kol faršas gražiai parus.
Ten pat supilkite konservuotus pomidorus, sukrėskite pomidorų pastą, suberkite nuluptus ir susmulkintus pievagrybius. Maišant pakepkite apie 5 min., supilkite sultinį ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ruošite baltąjį padažą.
Nedidelėje keptuvėje išlydykite sviestą, pamažėle suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, ir plonyte srovele vis pamaišydami supilkite pieną. Kai padažas sutirštės, suberkite sūrį ir vėl gerai išmaišykite.
Į kepimo formą krėskite truputį pomidorų ir mėsos padažo, dėkite lazanijos lakštus ir paskirstykite baltąjį padažą. Taip sluoksniuokite, kol sunaudosite visus produktus. Viršus turi būti aplietas baltuoju padažu.
Lazaniją kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių.