Perlinių kruopų ir džiovintų baravykų kruopainis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Perlinių kruopų ir džiovintų baravykų kruopainis


INGREDIENTAI:

250 g perlinių kruopų,
20 g džiovintų baravykų,
2 svogūnai,
250 ml džiovintų baravykų nuoviro,
375 ml grybų arba daržovių sultinio,
druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),
pluoštelis šviežių čiobrelių,
kelios saujos kietojo tarkuoto sūrio,
keli šaukštai sviesto (kepti).


GAMINIMAS:

Perlines kruopas iš vakaro užmerkite vandenyje, o džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu. Išbrinkusias kruopas perplaukite rėtyje, o džiovintus baravykus nusunkite, bet sunkos neišpilkite. Grybus nuplaukite ir supjaustykite.

Keptuvėje svieste pakepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir, sudėjus baravykus, pagardinus druska ir pipirais, dar kaitinkite. Į tą pačią keptuvę suberkite kruopas ir trumpai, vis pamaišant, apkepkite. Sumažinus kaitrą, į kruopas po truputį supilkite baravykų nuovirą, o kai jis susigers, supilkite ir sultinį.

Išvirusį kruopainį gardinkite čiobreliais ir tarkuotu sūriu. Patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668