250 g perlinių kruopų,
20 g džiovintų baravykų,
2 svogūnai,
250 ml džiovintų baravykų nuoviro,
375 ml grybų arba daržovių sultinio,
druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),
pluoštelis šviežių čiobrelių,
kelios saujos kietojo tarkuoto sūrio,
keli šaukštai sviesto (kepti).
GAMINIMAS:
Perlines kruopas iš vakaro užmerkite vandenyje, o džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu. Išbrinkusias kruopas perplaukite rėtyje, o džiovintus baravykus nusunkite, bet sunkos neišpilkite. Grybus nuplaukite ir supjaustykite.
Keptuvėje svieste pakepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir, sudėjus baravykus, pagardinus druska ir pipirais, dar kaitinkite. Į tą pačią keptuvę suberkite kruopas ir trumpai, vis pamaišant, apkepkite. Sumažinus kaitrą, į kruopas po truputį supilkite baravykų nuovirą, o kai jis susigers, supilkite ir sultinį.
Išvirusį kruopainį gardinkite čiobreliais ir tarkuotu sūriu. Patiekite karštą.