Karka su troškintais kopūstais ir grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karka su troškintais kopūstais ir grybais


INGREDIENTAI:

Kiaulienos karka,
400 g baltagūžių kopūstų,
250 g raugintų kopūstų,
200 g pievagrybių,
2 svogūnai,
4 bulvės,
pomidoras,
šaukštas garstyčių,
ryšelis žalumynų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus,
100 g rūkytos kiaulienos šoninės,
sultinio.


GAMINIMAS:

Karką išvirkite. Apie 2 minutes pakepkite gana stambiai supjaustytus pievagrybius su nedideliu kiekiu aliejaus. Suberkite šiaudeliais supjaustytą svogūną ir viską gerai pakepkite 3 minutes, pabarstykite druska bei pipirais. Įmeskite rozmarino šakelę ir dar pakaitinkite 2 minutes.

Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite. Suberkite šiaudeliais supjaustytas bulves ir kepkite, kol jos įgis auksinę plutelę. Suberkite šiaudeliais supjaustytą antrąjį svogūną. Karką, ne itin plonai supjaustytus baltagūžius kopūstus, susmulkintą pomidorą, šoninę ir bulves sudėkite į gilų karščiui atsparų indą.

Įpilkite 2-3 samčius sultinio, sudėkite raugintus kopūstus, smulkiai pjaustytus žalumynus ir patroškinkite. Paskui karką ištraukite iš sultinio, leiskite kiek atvėsti, perpjaukite ir išimkite kaulą. Karkos vidų patepkite garstyčiomis, prikimškite grybų ir svogūnų. Karką vėl įmerkite į sultinį, uždėkite kopūstų ir užtepkite garstyčių. Kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668