500 g žuvų filė,
2 kiaušiniai ( 1 įdarui, 1 faršui),
svogūnas,
3 šaukštai pieno,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
100 g "dešrinio" sūrio,
2 šaukštai grietinės,
česnako skiltelė,
žalumynų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Žuvų filė ir svogūną sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, suberkite džiūvėsėlius,
druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Faršą sudėkite į tvirtą maišelį ir jį padaužykite į stalą, tuomet dėkite į šaldytuvą. Kiaušinį išvirkite ir susmulkinkite, "dešrinį" sūrį (prieš tai 10 minučių palaikę šaldiklyje) sutarkuokite, įdėkite kapotų krapų, česnako ir grietinės, viską gerai išmaišykite.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, orkaitę įkaitinkite iki 200-220 laipsnių. Sudrėkintomis rankomis iš faršo formuokite ovalo formos paplotėlius, į jų vidurį įdėdami šiek tiek įdaro, gerai užspauskite kraštus, apvoliokite miltuose ir dėkite į skardą. Ant kiekvieno maltinio uždėkite po gabalėlį sviesto. Kepkite 20-25 minutes.