250 g (1 lakštas) bemielės sluoksniuotos tešlos,
200 g maltos jautienos,
2 pomidorai,
prieskonių (kario, džiovintų žolelių, paprikų),
krapų,
petražolių,
3 česnakų skiltelės,
svogūnas,
200 g konservuotų pupelių,
skardinė konservuotų kukurūzų,
100 g mocarelos,
150 g grietinės,
kiaušinis,
aitrioji paprika,
šaukštelis cukraus,
2 šaukštai sojų padažo,
šaukštas balzaminio acto,
svogūnų laiškų,
aliejaus,
pomidorų griežinėlių papuošti.
GAMINIMAS:
Į mėsą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, išspauskite česnakus, pagardinkite smulkintais žalumynais ir prieskoniais. Mėsą apkepkite. Pomidorus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Į pomidorų masę supilkite sojų padažą, balzaminį actą, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Šią masę sukrėskite į keptuvę su mėsa ir patroškinkite apie 15 min. Aitriąją papriką susmulkinkite (jei nemėgstate aštriai, dėkite saldžiąją papriką) ir suberkite į baigiamą troškinti mėsą (jeigu naudosite saldžiąją papriką, ją susmulkintą sudėkite iš karto su pomidorų mase).
Iškočiokite tešlą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kraštus patepkite aliejumi. Išklokite formą tešla, suformuokite maždaug 3 cm kraštelius, šakute subadykite tešlą. Sūrį sutarkuokite, sudėkite grietinę (mėgstantieji česnakus gali įspausti vieną kitą skiltelę) ir išmaišykite.
Išplakite kiaušinį ir sumaišykite su sūrio mase. Tešlą patepkite 1/3 šios masės ir pašaukite 10 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuo metu susmulkinkite pupeles. Ant apkepto pyrago pagrindo susluoksniuokite pupeles, kukurūzus ir mėsą, apliekite likusia sūrio mase.
Tuomet vėl 10 min. pašaukite į orkaitę. Iškeptą pyragą apibarstykite svogūnų laiškais, o kraštuose išdėliokite pomidorų griežinėlių.