200 g bulvių,
200 g miltų,
2 kiaušiniai,
50 g sviesto,
500 g kiaulienos,
2 skirtingų spalvų paprikos,
pomidoras,
2 svogūnai,
100 ml grietinėlės (33 proc.),
100 ml pieno,
2 šaukštai pomidorų pastos,
kietojo sūrio,
aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite ir sugrūskite. Įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Suberkite ir užmaišykite tešlą. Sukrėskite ją į aliejumi pateptą kepimo formą, suformuokite aukštus kraštus ir, kol gaminsite įdarą, padėkite į šaldiklį.
Mėsą supjaustykite labai mažais kubeliais. Pomidorą supjaustykite griežinėliais, paprikas ir svogūnus - kubeliais. Sūrį sutarkuokite. Paprikas truputį pakepinkite su aliejumi. Svogūnus pakepkite atskirai, kol įgis auksinę spalvą, ten pat sudėkite mėsą ir iškepkite.
Pasūdykite.Tuomet sudėkite paprikas ir išmaišykite. Pravėsusį įdarą sudėkite ant tešlos, ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius. Sumaišykite grietinėlę ir pieną, pomidorų pastą ištrinkite su kiaušiniu. Viską sumaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šiek tiek paplakite.
Mišinį tolygiai užpilkite ant pomidorų. Pabarstykite susmulkintais žalumynais. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tada pyragą ištraukite, pabarstykite tarkuotu sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę 10-15 minučių.