200 g sviesto,
220 g cukraus,
3 kiaušiniai,
250 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
4 apelsinai,
didelis greipfrutas,
80 g aguonų,
100 ml apelsinų likerio.
GAMINIMAS:
Elektriniu plakikliu iki vientisumo išsukite 200 g sviesto ir 200 g cukraus. Plakant lėčiausiu režimu, po vieną įmuškite ir kiaušinius. Apelsinus labai gerai nušveiskite po tekančiu vandeniu, nuo dviejų smulkiai nutarkuokite žieveles.
Išspauskite dviejų apelsinų sultis ir sumaišykite su žievelėmis. Jas sužerkite į sviesto masę, suberkite per sietelį persijotus miltus su kepimo milteliais, aguonas. Gerai išmaišius krėskite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Ištrauktą keksą palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų. Paruoškite citrusinius vaisius: gerai nušveistą greipfrutą ir likusius du apelsinus neluptus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodelį su trupučiu vandens ir apelsinų likeriu, suberkite likusį cukrų ir virkite apie 10 min. Keksą papuoškite atvėsintomis skiltelėmis ir patiekite.