20 cm skersmens torto formai reikės:
360 g riebios varškės (2 pak. po 180 g),
360 g trapių kondensuoto pieno skonio sausainių (2 pak. po 180 g),
180 g sviesto,
200 g džiovintų slyvų,
10 šaukštų brendžio,
1/2 skardinės kondensuoto pieno (skardinėje 385 g),
šaukštelio vanilinio cukraus,
200 g lazdynų ir
migdolų riešutų.
GAMINIMAS:
Švarias džiovintas slyvas iš vakaro pamerkite į brendį ir palikite per naktį. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais ir atidėkite į šalį. Elektriniu plaktuvu iki vientisumo išsukite minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų. Sumaišykite su brendyje išmirkusiomis slyvomis ir laužytais sausainiais.
Torto formą išklokite maistine plėvele ir suverskite paruoštą masę. Šaukštu ją išlyginkite ir vienodai paskirstykite. Tortą statykite šalti ir bręsti į šaldytuvą nakčiai. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite. Jais apibarstykite sustingusį varškės "Tinginį".