Duona su aromatingu aliejumi receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duona su aromatingu aliejumi


INGREDIENTAI:

Duonai:
20 g šviežių mielių,
4 šaukšteliai cukraus,
pusė šaukšto druskos,
250 ml vandens,
50 ml ruginių miltų,
40 ml rupių kvietinių miltų,
400 ml kvietinių miltų,
2 šaukštai aliejaus.

Aptepti:
3 česnako skiltelės,
šaukštas džiovintų žolelių mišinio (raudonėlių, bazilikų, mairūnų, čiobrelių),
4 šaukštai alyvuogių aliejaus.


GAMINIMAS:

Kambario temperatūros mieles ištrinkite su druska ir cukrumi, sumaišykite su drungnu vandeniu. Dideliame dubenyje sumaišykite visus miltus, supilkite mielių masę, šaukštą aliejaus ir užmaišykite vientisą tešlą - ji turi būti tokios konsistencijos, kad neliptų prie indo sienelių. Jei limpa, įberkite dar miltų.

Tešlą uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir palikite kambario temperatūroje maždaug 45 minutes. Pakilusią krėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, aptepkite likusiu aliejumi ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kol duona kepa, paruoškite prieskoninį aliejų: česnako skilteles sukapokite, pakepinkite aliejuje.

Kai gardžiai pakvips, suberkite prieskonines žoleles ir dar kiek pakepinkite, kad išsiskleistų kvapas. Šiuo aliejumi apteptą šiltą duoną dar 10 min. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668