150 g minkšto sviesto,
150 g rudojo cukraus,
kiaušinis,
3 šaukštai skysto dirbtinio medaus,
apie 250 g miltų,
1/2 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
1 šaukštas malto imbiero,
1 šaukštelis kakavos miltelių.
GAMINIMAS:
Sviestą sutrinkite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu iki vientisos masės. Tada įmaišykite visus prieskonius, kepimo miltelius ir kakavą. Įmaišykite miltus. Tešlą supilkite į konditerinį švirkštą ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite nedidelius sausainiukus.
Sausainiukus galite suformuoti ir tiesiog pildami tešlą šaukšteliu. Kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 7 min. Iškepusius sausainiukus 5-6 min. palaikykite skardoje, kad sukietėtų. Tada suberkite į dėžutę.