3-5 kg kumpio,
2 salierų stiebai,
laurų lapų,
šaukštelis juodųjų pipirų,
2 morkos,
svogūnas,
500 ml alaus,
125 ml rudojo cukraus,
20-30 gvazdikėlių.
Glaistui:
250 ml rudojo cukraus,
90 ml grūdėtųjų garstyčių,
60 ml obuolių sidro acto,
40 ml klevų sirupo.
GAMINIMAS:
Kumpį dėkite į puodą, įmeskite smulkintus salierus, griežinėliais pjaustytas morkas, skiltelėmis pjaustytus svogūnus, pagardinkite laurų lapais ir pipirais. Supilkite alų, rudąjį cukrų ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų mėsą. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu virkite apie valandą.
Atvėsinkite. Peiliu nupjaukite nuo kumpio odą (tik kietąją dalį). Kumpyje padarykite 2 cm gylio kryžmas įpjovas ir ten, kur įpjovos susikerta, įspauskite po gvazdikėlį. Sumaišykite cukrų, garstyčias, actą ir klevų sirupą ir kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Glaistu aptepkite mėsą ir dėkite į kepimo indą, įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol mėsos paviršius taps aukso spalvos.