2 šaukštų sviesto,
800 g bulvių,
1 didelio svogūno,
1 česnako skiltelės,
120 ml sauso baltojo vyno,
600 ml riebios grietinėlės,
400 ml pieno (2.5 proc.),
1/2 šaukštelio druskos,
4 griežinėlių šaltai rūkytos kiaulienos šoninės,
50 g čederio sūrio.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į šaukštu sviesto pateptą kepimo formą, uždenkite folija ir 200 laipsnių temperatūros orkaitėje kepkite 15 min. Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol apskrus.
Nesvylančiame puode ištirpinkite likusį sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir maišant kepinkite, kol suminkštės. Tada dėkite trintą česnako skiltelę, supilkite vyną ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kol skysčio sumažės per pusę.
Įpilkite po stiklinę grietinėlės ir pieno, sudėkite bulves, pasūdykite ir maišant virkite 10 min. Supilkite likusią grietinėlę ir pieną, tada sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Patiekite dubenėliuose su šoninės skrebučiais, tarkuotų sūriu ir tamsia kvietine duona.