400 g vamzdelio formos makaronų,
4 pomidorų,
4 agurkų,
200 g žaliųjų alyvuogių,
mėtų lapelių.
Padažui:
100 g minkšto rikotos sūrio,
200 ml lieso natūralaus jogurto,
1 šaukštelio citrinų sulčių,
1 skiltelės česnako,
1 žiupsnelio džiovintų raudonėlių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Dubenyje išsukite rikotos sūrį su keliais šaukštais jogurto, citrinų sultimis, trinta česnako skiltele, druska ir pipirais. Supilkite likusį jogurtą, suberkite raudonėlius ir išmaišykite.
Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurkus perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite skiltelėmis. Alyvuoges nukoškite. Viską sudėkite į dubenį, užpilkite padažu ir išmaišykite. Salotas sudėkite į dubenėlius, papuoškite mėtų lapeliais.