4 porcijos:
500-600 g lašišos filė (be odos ir kaulų,
2 svogūnai,
1 raudona paprika,
1 poras,
2 morkos,
1 moliūgas,
8 vyšniniai pomidorai,
3 valg. š. alyvuogių aliejaus,
4-6 valg. š. grietinės,
žiupsnelis džiovintų čiobrelių,
žiupsnelis džiovinto raudonėlio,
druska,
pipirai.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Supjaustykite lašišą į keturias vienodas dalis. Supjaustykite svogūnus ir papriką skiltelėmis, o porą, morkas ir moliūgą - griežinėliais.
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, džiovintus prieskoninius augalus ir daržoves.Sudėkite daržoves į riebalais išteptą karščiui atsparų indą. Užpilkite kelis šaukštus vandens ant daržovių ir ant jų sudėkite lašišos gabalus.
Paskaninkite druska ir pipirais ir uždenkite aliuminio folija. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite su keletu šaukštų grietinės. Pabandykite orkaitėje keptą lašišą patiekti su daržovėmis ir kitais padažais: keliais šaukštais saldaus čili pipirų padažo, sojos padažo arba tiesiog su puse spaustos citrinos.
Šviežios prieskoninės žolės, pavyzdžiui, česnakai, petražolės ar krapai suteiks patiekalui kaskart kitą skonį. Patiekite su bulvėmis arba duona.