Orkaitėje kepta lašiša su daržovėmis ir žolelėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Orkaitėje kepta lašiša su daržovėmis ir žolelėmis


INGREDIENTAI:

4 porcijos:
500-600 g lašišos filė (be odos ir kaulų,
2 svogūnai,
1 raudona paprika,
1 poras,
2 morkos,
1 moliūgas,
8 vyšniniai pomidorai,
3 valg. š. alyvuogių aliejaus,
4-6 valg. š. grietinės,
žiupsnelis džiovintų čiobrelių,
žiupsnelis džiovinto raudonėlio,
druska,
pipirai.


GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Supjaustykite lašišą į keturias vienodas dalis. Supjaustykite svogūnus ir papriką skiltelėmis, o porą, morkas ir moliūgą - griežinėliais.

Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, džiovintus prieskoninius augalus ir daržoves.Sudėkite daržoves į riebalais išteptą karščiui atsparų indą. Užpilkite kelis šaukštus vandens ant daržovių ir ant jų sudėkite lašišos gabalus.

Paskaninkite druska ir pipirais ir uždenkite aliuminio folija. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite su keletu šaukštų grietinės. Pabandykite orkaitėje keptą lašišą patiekti su daržovėmis ir kitais padažais: keliais šaukštais saldaus čili pipirų padažo, sojos padažo arba tiesiog su puse spaustos citrinos.

Šviežios prieskoninės žolės, pavyzdžiui, česnakai, petražolės ar krapai suteiks patiekalui kaskart kitą skonį. Patiekite su bulvėmis arba duona.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668