Grybų plovas (Pasninko valgiai) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Grybų plovas (Pasninko valgiai)


INGREDIENTAI:

80-100 g aliejaus,
2-3 svogūnai,
2 morkos,
300-400 g šviežių pievagrybių,
300 g ilgagrūdžių ryžių,
pipirų,
1.5 šaukštelio druskos,
prieskonių.


GAMINIMAS:

Ryžius nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kol paruošite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite smulkiai ir pakepkite su aliejumi nuolat maišydami. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite stambia trintuve. Kai svogūnai suminkštės ir taps auksinės spalvos, suberkite ,morkas, dar kartą išmaišykite.

Grybus perpjaukite pusiau, o paskui puseles supjaustykite išilgai, plonomis plokštelėmis. Kai morkos bus beveik išsitroškinusios, į daržoves suberkite grybus. Išmaišykite ir kepkite, kol išgaruos išsiskyręs skystis. Nuo ryžių nupilkite vandenį. Į daržoves su grybais sudėkite apdžiovintus ryžius ir troškinkite vis pamaišydami 1-1.5 minutes.

Įpilkite maždaug pusę litro verdančio vandens. Uždenkite troškintuvą dangčiu ir sumažinkite ugnį. Po 12-15 minučių dangtį nukelkite, ryžius pabarstykite druska ir prieskoniais. Jei reikia, dar įpilkite verdančio vandens. Kruopščiai išmaišykite plačia mentele, uždenkite dangčiu. Troškinkite dar maždaug 10-15 minučių. Gaminant šį patiekalą, svarbu nepamiršti dažnai jį pamaišyti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668