75 g rūkytos lašišos,
300 g ryžių,
trumpavaisis agurkas,
20 g poro,
50 g salotų lapų,
šaukštas sezamų sėklų.
Padažui:
citrina,
30 ml ryžių acto,
30 ml sezamų aliejaus,
10 ml aitriųjų paprikų padažo,
pusė šaukštelio cukraus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žalumynų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Ryžius virkite ant silpnos ugnies sūdytame vandenyje apie 20 min. Tada nukoškite ir palikite atvėsti. Lašišą, agurką, porą susmulkinkite. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. Ryžius sumaišykite su smulkintais ingredientais ir apibarstykite sezamų sėklomis.
Citriną nulupkite, žievelę sutarkuokite, iš minkštimo išspauskite sultis. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite, pagardinkite prieskoniais ir smulkintais žalumynais. Salotas patiekite apšlakščius gautu padažu.