2 svogūnų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų sviesto,
200 g basmati ryžių,
50 g lęšių,
2 šaukštų kario pastos,
1/2 šaukštelio cukraus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Įberkite cukraus, pasūdykite ir ant silpnos ugnies kepinkite, kol gražiai paruduos. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite išvirtus ryžius, lęšius ir maišant kepinkite 1-2 minutes.
Sukrėskite kario pastą, pasūdykite, įpilkite 400 ml verdančio vandens ir ant silpnos ugnies virkite 20 min., kol jo nebeliks. Sudėkite pakepintus svogūnus, išmaišykite. Patiekite su marinuotų burokėlių salotomis.