150 g šokolado,
150 g supjaustyto sviesto,
2 šaukštų kakavos,
4 kiaušinių,
150 g šviesaus rudojo cukraus,
4 šaukštų miltų,
1 žiupsnelio druskos,
20 g tirpinto sviesto formelėms ištepti,
miltelinio cukraus,
žvaigždėtųjų anyžių.
GAMINIMAS:
Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, o tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Palikite atvėsti 10 min.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Supilkite šokoladą su sviestu ir gerai išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus ir išmaišykite. Tada tešlą supilkite į sviestu pateptas ir kakava pabarstytas keksiukų formeles, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 1 val.
Pyragaičius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10-12 min. Tada atsargiai apverskite į lėkštes, apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite žvaigždėtaisiais anyžiais.