Žirnių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žirnių sriuba


INGREDIENTAI:

3/4 stiklinės džiovintų žirnių,
2 skiltelės česnako,
2 morkos,
2 bulvės,
2-3 laurų lapai,
šaukštas avižinių dribsnių,
aliejaus,
druskos,
pipirų,
kario,
"Chmeli-suneli".


GAMINIMAS:

Žirnius užmerkite 6-7 valandoms arba nakčiai (tuomet jie greitai išvirs). Į puodą įpilkite vandens, suberkite žirnius ir virkite ant mažos ugnies, po kurio laiko sumeskite laurų lapus. Kai žirniai bus beveik minkšti, į sriubą sudėkite supjaustytas morkas, bulves ir virkite 12-15 minučių.

Tada įpilkite aliejaus, įberkite šaukštą avižinių dribsnių, gerai išmaišykite. Avižiniai dribsniai išskys ir taps nematomi, tačiau pagerins sriubos skonį. Pavirkite dar 3-4 minutes. Po to įberkite druskos, pipirų, kario, "Chmeli-suneli". Baigdami virti į sriubą suberkite susmulkintą česnaką. Leiskite sriubai 12 minučių pastovėti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668