Pyragėliai su vištiena ir grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragėliai su vištiena ir grybais


INGREDIENTAI:

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
350 g vištienos filė,
200 g grybų,
200 g svogūnų laiškų,
2 česnakų skiltelės,
150 g riebios grietinėlės,
kiaušinis,
sezamų sėklų,
čiobrelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus.


GAMINIMAS:

Vištienos filė ir grybus supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Svogūnų laiškus ir česnakus susmulkinkite. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepkite svogūnus, tada suberkite česnakus ir pakepkite dar minutę. Tada sudėkite vištienos filė ir troškinkite 5-6 minutes.

Suberkite grybus ir viską kepkite, kol išgaruos skystis. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs. Pyragėlių įdarą kepkite tol, kol jis taps tirštas. Tada pagardinkite čiobreliais (jeigu džiovinti - pakaks nekupino desertinio šaukšto), pipirais ir druska. Įdarą atšaldykite.

Atšaldytą tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Į kiekvieno vidurį dėkite įdaro. Kvadratėlių kraštus sudrėkinkite vandeniu ir priešingus kraštus sutvirtinkite taip, kad išeitų vokeliai. Kiekvieno iš jų viduryje būtina palikti nedidelę ertmę.

Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sezamų sėklomis. Jeigu turite laiko, juos 20 minučių palaikykite šaldytuve, jei ne - kepkite neatšaldytus orkaitėje tiek laiko, kiek nurodyta ant tešlos pakuotės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668