Stiklinė lęšių,
2 stiklinės vandens,
300 g pievagrybių,
2 svogūnai,
2 morkos,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai sviesto,
druskos.
GAMINIMAS:
Lęšius gerai nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu, palaukite, kol užvirs, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies. Pagardinkite druska, įdėkite sviesto. Kol lęšiai verda, supjaustykite pievagrybius ir pakepkite aliejuje, kol išgaruos skystis.
Supjaustykite svogūnus ir pakepkite kartu su pievagrybiais. Sudėkite tarkuotas morkas ir truputį patroškinkite. Likus 10 minučių iki lęšių virimo pabaigos, sukrėskite į juos grybų, svogūnų ir morkų mišinį. Gerai išmaišykite ir troškinkite uždengę dangtį.