600-800 g žuvų filė,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
svogūnas,
2-3 česnakų skiltelės,
2 šaukštai aliejaus,
1-2 šaukštai kario,
petražolių,
200 ml daržovių sultinio,
250 ml pieno,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
ryžių.
GAMINIMAS:
Žuvis supjaustykite 2-3 cm pločio gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir pastatykite į šaltą vietą. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau (jei kotai stambūs) ir supjaustykite 1 cm dydžio gabaliukais.
Nuvalykite svogūną, česnakus ir, supjaustę smulkiais kubeliais, 5 minutes pakepkite su aliejumi, po to suberkite rabarbarus ir pakepkite dar 5 minutes. Suberkite karį, supilkite sultinį, išmaišykite, supilkite pieną (jei neskaičiuojate kalorijų, galite įpilti grietinėlės), pagardinkite druska, pipirais, užvirkite ir virkite neuždengę 10 minučių.
Pamatysite, kaip rabarbarai suverda ir sultinys pradeda tirštėti. Galite gautą masę sutrinti trintuvu, kad padažas būtų vienalytis. Tuomet į padažą sudėkite žuvis, išmaišykite ir troškinkite uždengę dangčiu 5 minutes. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Patiekite su virtais ryžiais.