4 triušio kulšelės,
sauja miltų (apvolioti),
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus (kepti),
1 poras,
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių,
200 g bulvių,
po stiklinę šviesaus švelnaus skonio alaus
ir vandens,
po šaukštelį cukraus ir
džiovintų čiobrelių,
keli saliero žaliosios dalies lapeliai.
GAMINIMAS:
Triušieną nuplaukite, apibarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltuose ir, iš abiejų pusių apkepusi aliejuje, sudėkite į troškinimo indą. Keptuvėje likusiame aliejuje paskrudinus pjaustytus porus užberkite ant triušienos. Nuskustas bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumeskite šalia mėsos.
Vandenį sumaišykite su alumi, pagardinkite garstyčiomis, cukrumi bei čiobreliais ir užpilkite ant bulvių su triušiena. Troškinkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie pusantros valandos, kol mėsa ir bulvės suminkštės, o padažas sutirštės. Patiekite apibarščius smulkintais salierų lapeliais.