Keptas karpis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptas karpis


INGREDIENTAI:

Karpis,
citrina,
morka,
paprika,
pomidoras,
svogūnas,
10 skiltelių česnako,
šaukštelis ciberžolių,
ryšelis petražolių,
lauro lapas,
salotų,
druskos,
pipirų,
5 šaukštai saulėgrąžų aliejaus.


GAMINIMAS:

Žuvį nuvalykite, nuplaukite ir kas 5 cm skersai įpjaukite. Karpį įtrinkite druska, pipirais ir pusės citrinos sultimis. Ciberžoles sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi, įdėkite česnakinėje išspaustų česnakų, išmaišykite ir šiuo mišiniu įtrinkite žuvį.

Į įpjovas paeiliui dėkite citrinos ir pomidorų griežinėlių. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite saulėgrąžų aliejuje su ratukais supjaustytomis morkomis, o kai parus, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir dar minutę pakepkite. Įdarykite karpį apkeptomis daržovėmis, įdėkite į vidų petražolių ir lauro lapą.

Pašaukite į orkaitę 45 minutėms kepti maždaug 150 laipsnių temperatūroje. Paskui ištraukite, aptepkite karpio viršų majonezu ir dar 10 minučių įdėkite į orkaitę. Petražoles ir lauro lapelį galite išimti - jie jau suteikė žuviai nuostabų aromatą. Patiekalą papuoškite salotų lapais, citrinų griežinėliais ir paprikų gabalėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668