Karpis,
citrina,
morka,
paprika,
pomidoras,
svogūnas,
10 skiltelių česnako,
šaukštelis ciberžolių,
ryšelis petražolių,
lauro lapas,
salotų,
druskos,
pipirų,
5 šaukštai saulėgrąžų aliejaus.
GAMINIMAS:
Žuvį nuvalykite, nuplaukite ir kas 5 cm skersai įpjaukite. Karpį įtrinkite druska, pipirais ir pusės citrinos sultimis. Ciberžoles sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi, įdėkite česnakinėje išspaustų česnakų, išmaišykite ir šiuo mišiniu įtrinkite žuvį.
Į įpjovas paeiliui dėkite citrinos ir pomidorų griežinėlių. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite saulėgrąžų aliejuje su ratukais supjaustytomis morkomis, o kai parus, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir dar minutę pakepkite. Įdarykite karpį apkeptomis daržovėmis, įdėkite į vidų petražolių ir lauro lapą.
Pašaukite į orkaitę 45 minutėms kepti maždaug 150 laipsnių temperatūroje. Paskui ištraukite, aptepkite karpio viršų majonezu ir dar 10 minučių įdėkite į orkaitę. Petražoles ir lauro lapelį galite išimti - jie jau suteikė žuviai nuostabų aromatą. Patiekalą papuoškite salotų lapais, citrinų griežinėliais ir paprikų gabalėliais.