Itališka daržovienė su skrebučiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Itališka daržovienė su skrebučiais


INGREDIENTAI:

400 g konservuotų arba 150 g džiovintų pupelių,
350 g moliūgų,
3 nedideli aguročiai arba cukinijos,
3 vidutinio dydžio morkos,
2 vidutinio dydžio bulvės,
didelis svogūnas,
saliero lapkotis,
stiklinė smulkių makaronų,
stiklinė trintų pomidorų,
ryšelis špinatų,
česnakų,
5-6 šalavijų lapai,
rozmarinų,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto parmezano,
pesto padažo,
prancūziško batono.


GAMINIMAS:

Jeigu naudosite džiovintas pupeles, mirkykite jas vandenyje per naktį ir tada išvirkite (apie 40 minučių). Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Svogūną, 2 morkas, 3 česnakų skilteles ir saliero lapkotį labai smulkiai supjaustykite. Likusias daržoves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite česnakus su rozmarino šakele ir šalavijų lapeliais, kol pajusite aromatą. Tada išimkite žoleles, sudėkite smulkiai supjaustytas daržoves ir kepkite, kol suminkštės (apie 10 minučių).

Sudėkite bulves, moliūgus, virtas pupeles ir trintus pomidorus. Įpilkite tiek vandens, kad semtų daržoves 4 cm. Uždenkite dangčiu ir leiskite užvirti. Šiek tiek pasūdykite. Sumažinkite ugnį ir virkite sriubą 15 minučių. Suberkite aguročius, susmulkintus špinatus ir virkite dar 10 minučių.

Jeigu naudojate konservuotas pupeles, sudėkite jas į sriubą. Suberkite makaronus ir gaminkite dar 5 minutes. Pasūdykite, įberkite pipirų ir tuomet jau nukaiskite. Prancūzišką batoną supjaustykite, įtrinkite česnakais ir rozmarinais, truputį pasūdykite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Kepkite orkaitėje grilio režimu, kol įgis auksinį atspalvį. Išpilstykite daržovienę į lėkštes, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite parmezanu ir įdėkite po šaukštelį pesto padažo. Patiekite su karštais skrebučiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668