1 l vandens,
250 g konservuotų baltųjų pupelių pomidorų padaže,
250 g konservuotų raudonųjų pupelių,
250 g naminio faršo,
kiaušinis,
250 g pomidorų tyrės,
2 svogūnai,
1/2 žalios paprikos,
morka,
bulvė,
2 pomidorai,
šaukštelis kakavos miltelių,
druskos,
aitriųjų paprikų miltelių,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintą svogūną, druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir paruoškite nedidelius kukuliukus. Juos sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 7-8 min. Tuo metu susmulkinkite likusį svogūną, morką, papriką, bulvę ir truputį pakepkite su aliejumi.
Išvirusius kukuliukus išgriebkite į lėkštę, o į vandenį, kuriame jie virė, sudėkite pakeptas daržoves. Virkite, kol bulvės visai suminkštės. Tada sriubą sutrinkite smulkintuvu iki tyrės konsistencijos. Supilkite pomidorų tyrę ir pavirkite dar 2-3 min. Šviežius pomidorus nuplikykite, atvėsinkite po šalto vandens srove, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Į sriubą sudėkite konservuotas pupeles, pomidorų kubelius, suberkite aitriųjų paprikų bei kakavos miltelius, įdėkite druskos ir pavirkite apie 5 min. Į lėkštes įdėkite faršo kukuliukų ir užpilkite karšta sriuba. Pabarstykite žalumynais ir patiekite.