Bemielės sluoksniuotos tešlos plokštainis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bemielės sluoksniuotos tešlos plokštainis


INGREDIENTAI:

Pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos,
3 obuoliai,
2 šaukštai cukraus,
kiaušinis.

Obuolių tyrei:
500 g rūgščių obuolių,
pusė stiklinės cukraus,
citrinos sultys ir
nutarkuota žievelė,
šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų,
žiupsnelis druskos,
po šaukštelį imbiero ir
cinamono.


GAMINIMAS:

Paruoškite tyrę: rūgščius obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Įpilkite į puodą nedaug vandens, skilteles sumeskite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.

Nukaitus suberkite cukrų, kvapiuosius pipirus, druską, imbierą, cinamoną, supilkite citrinos sultis ir sumeskite žieveles. Nuolat maišant kaitinkite ant labai silpnos ugnies apie 15 min., o nukėlus atvėsinkite.

Kambario temperatūroje atšildykite bemielę tešlą, ant viršaus padėjus lėkštę išpjaukite apskritą lakštą, klokite į kepimo formą ir aptepkite atvėsinta obuolių tyre. Tris obuolius nulupkite, perpjovus išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, išdėliokite ant tyre ištepto papločio ir apibarstykite cukrumi.

Likusią tešlą supjaustykite siauromis juostelėmis, ant pyrago viršaus išpinkite tinklelį ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pyrago viršus dailiai apskrus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668