Pyragas su špinatais ir kaparėliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su špinatais ir kaparėliais


INGREDIENTAI:

Tešlai:
250 g miltų,
150 g sviesto,
2 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
400 g špinatų,
2 šaukštai konservuotų kaparėlių,
200 g pievagrybių,
150 g tarkuoto varškės sūrio,
didelis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
po šaukštą sviesto ir
grietinės,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
čiobrelių,
saujelė graikinių riešutų,
3 kiaušiniai,
100 ml grietinėlės.


GAMINIMAS:

Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus suberkite ant didelės lentos, stambia trintuve užtarkuokite sviestą, pasūdykite ir kapokite peiliu, iki susidarys trupinių. Įmušus kiaušinius užminkykite tešlą (jei ji kietoka, pilkite šaukštč vandens), suspauskite į kamuolį ir įvyniokite į maistinę plėvelę padėkite į šaldytuvą.

Po valandos iškočiokite paplotį, tieskite į apskritą formą ir uždengus kepimo popieriumi berkite ant jo džiovintų žirnių, kad neišsipūstų. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir kepkite svieste, iki dailiai pagels ir taps skaidrūs.

Ten pat suberkite nuvalytus ir plonyčiais griežinėliais pjaustytus pievagrybius, plėšytus špinatų lapelius ir uždengus keptuvę troškinkite apie 3 min. Nukėlus dangtį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais,čiobreliais, berkite kaparėlius ir sausoje keptuvėje skrudintus kapotus graikinius riešutus.

Atvėsintą įdarą krėskite ant iškepto pyrago lakšto, užberkite tarkuoto sūrio. Kiaušinius su grietinėle ir grietine išplakite iki vientisumo ir suverskite ant pyrago viršaus. Kepkite įkaitinus orkaitę iki 180 laipsnių apie 20 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668