"Mamos" tinginys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



"Mamos" tinginys


INGREDIENTAI:

250 g sausainių,
20 graikinių ruešutų,
200 g cukraus,
150 g sviesto,
3 šaukštai vandens,
1 kiaušinis,
70 g šokolado.


GAMINIMAS:

Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenį ir truputį pasmulkinkite. Susmulkinkite riešutus ir sumaišykite su sausainiais. Dideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite vandens, suberkite cukrų ir maišydami virkite, kol cukrus visiškai ištirps.

Išplakite kiaušinį ir plona srovele pilkite plakinį į sviesto mišinį nuolat maišydami, kad nesutrauktų kiaušinio. Virkite ant nedidelės ugnies apie 5 min. Kremas turi truputį sutirštėti. Tada puodą nukelkite nuo ugnies ir suberkite susmulkintą šokoladą.

Maišykite, kol masė taps vientisa. Atvėsinkite kremą iki kambario temperatūros, suberkite sausainius su riešutais ir gerai išmaišykite. Masę sukrėskite ant maistinės plėvelės lakšto. Suformuokite "dešrą", užriškite galus ir laikykite šaldytuve 6-12 val.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668