Sauja džiovintų baravykų,
400 ml bekvapio aliejaus,
džiovintų rozmarinų,
čiobrelių,
česnakų.
GAMINIMAS:
Paimkite švarų stiklainį, supilkite į jį aliejų ir sudėkite grybus. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir česnakais. Išmaišykite. Padėkite į tamsią sausą vietą dviem trims savaitėms. Jau po savaitės aliejaus aromatas bus nuostabus. Tačiau aliejus dar bus nesusistovėjęs.
Praėjus dviem trims savaitėms, aliejų perkoškite, supilkite į pasterizuotą butelį ir laikykite tamsioje vėsioje vietoje. Galima grybus iš aliejaus vėliau sunaudoti patiekalams gaminti. Šį aliejų galite naudoti kepdami bulves, mėsą, taip pat galite jo pilti į salotas, verdamus makaronus ar paragauti tiesiog su rieke šviežios baltos duonos.