Stiklinė grikių kruopų,
agurotis,
svogūnas,
2 paprikos,
šaukštas balzaminio acto,
Provanso žolelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Paprikas nuplaukite, sudėkite į skardą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių. Nuolat vartykite. Paskui sudėkite jas į plastikinį maišelį, gerai užriškite ir palaikykite 10 minučių, kad būtų lengviau nulupti odelę. Nulupę paprikas supjaustykite šiaudeliais (pašalinkite sėklas). Agurotį nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Juos sudėkite į indą, apšlakstykite balzaminiu actu ir pabarstykite Provanso žolelėmis, truputį pasūdykite. Svogūną nulupkite, supjaustykite ir suberkite prie aguročių. Išmaišykite ir palikite marinuotis 10-15 minučių. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje.
Į vieną indą sudėkite daržoves ir grikius. Iš paprikų susidariusias sultis supilkite į salotas. Išmaišykite ir iš karto patiekite.