700 g jautienos (arba avienos),
2 morkos,
2 svogūnai,
6 bulvės,
2 paprikos,
2 pomidorai,
2 skiltelės česnakų,
3 šaukštai pomidorų pastos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kitų prieskonių,
žalumynų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite ir iškart apkepkite gilioje keptuvėje arba puode (puodas būtinai turi būti storu dugnu) su aliejumi. Išvirkite maždaug 3 litrus mėsos sultinio. Tada išgriebkite mėsą, supjaustykite gabaliukais ir truputį pakepkite su svogūnais, o sultinį perkoškite.
Morkas sutarkuokite, pomidorus ir paprikas supjaustykite. Paruoštas daržoves sudėkite į mėsą, pagardinkite pomidorų pasta, užpilkite tiek sultinio, kad daržovės su mėsa būtų apsemtos, ir troškinkite maždaug 30 minučių.
Kol daržovės troškinamos, nuskuskite ir supjaustykite bulves. Tada suberkite į verdamą sriubą ir supilkite likusį sultinį. Pagardinkite druska, pipirais ir virkite, kol bulvės suminkštės. Baigdami, įdėkite spaustų česnakų, įberkite smulkintų žalumynų ir prieskonių.