Lavašo lakštas,
500 g maltos mėsos,
350 g kietojo sūrio,
200 g grietinės,
100 g kefyro,
3 kiaušiniai,
2 svogūnai,
vyšninių pomidoriukų,
aliejaus,
sviesto,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir patroškinkite su sviestu. Tada sudėkite mėsą ir truputį apkepkite. Kefyrą sumaišykite su 50 g grietinės ir šiuo mišiniu apkepkite lavašą. Ant viršaus sudėkite paruoštą mėsą ir pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu.
Viename lavašo krašte išdėliokite pomidoriukus ir nuo jo pradėkite sukti vyniotinį. Gilesnę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kraštus patepkite aliejumi. Tada atsargiai vyniotinį susukite spirale ir įdėkite į kepimo formą.
Kiaušinius išplakite su likusia grietine, įberkite druskos, pipirų ir užpilkite ant vyniotinio. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol kiaušinių ir grietinės masė iškeps ir įgis gražų rusvą atspalvį.