Bulvinės bombelės su pikantišku įdaru ir dviejų rūšių padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvinės bombelės su pikantišku įdaru ir dviejų rūšių padažu


INGREDIENTAI:

(5 porcijos)
Į d a r u i:
1/2 svogūno (smulkiai kapoto),
alyvuogių aliejaus,
70 g stambiai kapotų "Chorizo" dešrelių (aštrios ispaniškos vytintos mažos dešrelės),
50 ml šerio,
1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,
žiupsnelio aštriosios paprikos miltelių.

B o m b e l ė s:
500 g bulvių,
alyvuogių aliejaus virti,
pagal skonį druskos,
maltų pipirų.

P a v o l i o t i:
2 šaukštų miltų, sumaišytų su druska ir šviežiai maltais pipirais,
1 kiaušinio baltymo, lengvai suplakto,
maltų džiūvėsėlių.

P a d a ž u i "Modžo":
1 raudonos saldžiosios paprikos,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
po šaukštelį kuminų,
pankolių sėklų,
1 nubraukto šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių,
1/4 šaukštelio aštriųjų paprikų,
12 ml alyvuogių aliejaus,
skiltelės česnako,
50 ml raudonojo vyno acto.

P a d a ž u i "Brava":
1 skiltelėa česnako,
1 baltymo,
2 šaukštelių Dižono garstyčių,
75 ml saulėgrąžų aliejaus,
75 ml vynuogių kauliukų aliejaus,
1 šaukštelio citrinų sulčių,
60 ml pomidorų padažo,
"Tabasko" padažo pagal skonį,
druskos.


GAMINIMAS:

Įdaras: smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite aliejuje, kol taps skaidrus. Sudėkite dešreles, pakepinkite 5 min. Užpilkite šerio, įberkite paprikų miltelių ir troškinkite, kol nebeliks skysčio. Sumalkite virtuviniu kombainu (ne per smulkiai) ir ataušinkite.

Su lupenomis išvirtas bulves nulupkite, sutrinkite košę, ją paskaninkite sviestu, druska, pipirais. Suformuokite maždaug 10 košės kamuolėlių, pirštu kiekvieną įspauskite, įdarykite ir suvoliokite lygius kamuoliukus.

Juos apvoliokite miltais, baltymais ir džiūvėsėlių trupiniais. Virkite riebaluose, kol gražiai pagels. Patiekti galite užpylę padažais "Brava" ir "Modžo". Padažas "Modžo: papriką pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 45 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po to paimkite maistinę plėvelę ir suvyniokite.

Po kiek laiko lengvai nulupsite paprikos odelę. Sausoje keptuvėje paskrudinkite kuminus ir pankolius, sumalkite kuo smulkiau, persijokite. Paprikas sudėkite į virtuvinio kombaino indą, įberkite prieskonių, paprikų miltelių, sudėkite česnaką, supilkite vyno actą ir sumalkite vienalytę masę. Rūgštoko padažo bus maždaug 50 ml, jį galima šiek tiek pasaldinti.

Padažas "Brava": sutrinkite žiupsnelį druskos su smulkintais česnakais. Lengvai suplakite baltymą, sudėkite česnakus, garstyčias. Nepalaudami plakti porcijomis supilkite aliejų, po to-citrinų sultis, pomidorų, "Tabasco" padažus, įberkite druskos. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 12 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668