(2 porcijos)
4 kiaušinių,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų pipirų,
150 g karštai rūkytos dešros,
200 g saldžiųjų paprikų (žalių arba geltonų),
maistinės plėvelės,
žalumynų (krapų, raudonėlių) papuošti.
GAMINIMAS:
Dešrą, paprikų minkštimą susmulkinkite nedideliais kubeliais. Kiaušinius gerai išplakite, į plakinį sudėkite dešrą, paprikų gabalėlius, įberkite druskos, pipirų. Dideliame puode užvirkite vandens. Du puodelius išklokite maistine plėvele, kad laisvieji plėvelės kraštai karotų.
Supilkite kiaušinių masę, užriškite stipriais lininiais siūlais. Sudėkite ryšuliukus į verdantį vandenį ir virkite maždaug 10 min. arba, priklausomai nuo kiekio, 15 min. Kai išvirs, nuimkite maistinę plėvelę ir papuoškite žalumynais.