(4 porcijos )
500 g bulvių,
30 ml aliejaus,
150 g vištienos filė,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
150 g geltonųjų saldžiųjų paprikų,
12 putpelių kiaušinių,
100 g svogūnų,
pagal skonį grietinės,
pluoštelio žalumynų.
GAMINIMAS:
Vištieną išvirkite nedideliame vandens kiekyje arba garuose, ataušinkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Smulkiai sukapokite svogūnus, užpilkite juos karštu vandeniu, 10 min. palaikykite, nupilkite ir perplaukite šaltu vandeniu.
Paprikų minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais, susmulkinkite žalumynus. Sumaišykite paukštieną, paprikas, svogūnus, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų. Į gautas salotas įdėkite 2 šaukštus grietinės arba majonezo, viską gerai permaišykite. Bulves sutarkuokite arba supjaustykite plonais šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje-kepkite mažomis porcijomis.
Sudėkite salotas į lėkštes, viršuje sudėliokite bulves, centre-išvirtus ir nuluptus putpelių kiaušinius. Saldžiąsias paprikas galima pakeisti marinuotais kelmučiais, o putpelių kiaušinius-smulkintais vištų kiaušiniais.