Pavasarinis tortas "Pumpurėliai" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pavasarinis tortas "Pumpurėliai"


INGREDIENTAI:

(12 porcijų)
B i s k v i t u i:
6 kiaušinių,
180 g cukraus,
150 g miltų,
30 g krakmolo.

K r e m u i:
0,5 l pieno,
80 g cukraus,
1 pak. vanilinio pudingo,
4 šaukštelių želatinos,
2 citrinų sulčių ir
žievelių,
700 g serbentų drebučių-pertepti.

P a p u o š i m u i:
600 g marcipanų masės,
120 g miltinio cukraus,
žalių ir geltonų valgomųjų dažų,
20 g kakavos miltelių,
100 g kapotų pistacijų.


GAMINIMAS:

Išplakite kiaušinius su 2 šaukštais vandens ir cukrumi iki putų. Miltus, sumaišytus su krakmolu, po truputį dėkite į išplaktą mišinį ir atsargiai išmaišykite. Tešlą sudėkite į pergamentiniu popieriumi išklotą formą (26 cm skersmens) ir kepkite 45 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kepinį ataušinkite, išimkite iš formos, nuimkite popierių. Supjaustykite horizontaliai į tris sluoksnius. Iš pieno, cukraus ir pudingo miltelių išvirkite pudingą. Supilkite mažame kiekyje vandens ištirpintą želatiną, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinų žievelės geltonį. Išmaišykite ir atšaldykite.

Apatinį biskvito sluoksnį aptepkite serbentų drebučius, po to-kremu, uždėkite antrą biskvito skritulį, aptepkite drebučiais ir kremu ir pridenkite trečiuoju skrituliu. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, šonus apibarstykite kapotomis pistacijomis. Marcipanų masę suminkykite su miltiniu cukrumi, pusę jos iškočiokite.

Torto formos kraštu išspauskite marcipaninį skritulį ir uždėkite ant torto viršaus. Kitą marcipanų masės pusę padalykite į 3 dalis: vieną dalį suminkykite su kakavos milteliais, kitas dvi-su geltonais ir žaliais valgomaisiais dažais. Iš tų masių formuokite šakeles, lapelius, gėlytes, zuikučius. Jais papuoškite torto viršų. Torto paviršiaus pakraštį sudrėkinkite ir pabarstykite kapotomis pistacijomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668