2 baklažanų,
200 g fetos sūrio,
šaukšto citrinų sulčių,
ryšelio svogūnų laiškų,
2 skiltelių česnako,
šaukštelio paprikos miltelių,
1/2 šaukštelio kmynų,
aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kiekvieną baklažaną supjaustykite išilgai į 6 juostas, apibarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palaikykite apie 10 min. Svogūnų laiškus panardinkite į verdantį vandenį, perplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Marinatas: sukapokite česnaką, sumaišykite su paprikos milteliais, kmynais ir aliejumi.
Padėkite į šaldytuvą. Baklažanų juostas nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Apkepkite grilyje po 3 min. iš kiekvienos pusės. Dar karštas dėkite į česnakinį marinatą ir padėkite į šaldytuvą 2 val. Sūrį supjaustykite į 12 gabaliukų. Kiekvieną apvyniokite baklažano juosta ir apriškite svogūnų laiškais. Apliekite likusiu marinatu, pabarstykite druska ir pipirais. Galite patiekti su duona ar skrebučiais.