(4 porcijos - 480 kcal)
1 kiaušinio,
250 g miltų,
100 ml kefyro,
po žiupsnelį cukraus ir
druskos,
10 didelių kopūstlapių,
3 skiltelių česnako,
ryšelio įvairių žalumynų,
100 ml majonezo,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Į miltus įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą, įdėkite druskos ir cukraus, sumaišykite. Tešla turi būti lyg tiršta grietinė. Gerai nuplaukite kopūstlapius, leiskite jiems nudžiūti. Kulinariniu plaktuku lengvai pamuškite lapo sustorėjimus. Lapus dėkite į verdantį vandenį ir virkite ant nedidelės ugnies 5 min.
Išverskite į rėtį, palaukite, kol nuvarvės vanduo. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, kiekvieno lapo abi puses pamirkykite į tešlą ir apkepkite. Sudėkite į rėtį, kad nutekėtų riebalai. Česnakus susmulkinkite, žalumynus smulkiai supjaustykite, sudėkite majonezą ir viską sumaišykite. Sudėkite lapus vieną ant kito, kiekvieną pertepdami majonezu. Tortą 1 val. įdėkite į šaldytuvą.