(6 porcijos - 780 kcal)
10-15 virtų bulvių,
4 šaukštų aliejaus,
5 kiaušinių,
100 ml pieno,
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukšto cukraus,
druskos (pagal skonį).
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves, nusunkite, sutrinkite. Nedideliame puode pašildykite pieną, įpilkite aliejaus ir po truputį maišydami suberkite miltus. Virkite, kol masė sutirštės. Atskirame indelyje išleiskite kiaušinių trynius.
Juos sudėkite į šiek tiek pravėsusią pieno ir miltų masę. Išmaišykite, sudėkite sutrintas bulves ir vėl išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, sudėkite cukrų, dar paplakite, tuomet lėtai įmaišykite į paruoštą tešlą. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.